maandag 28 december 2009

Diaree en rantsoen

Afgelopen nacht om half 6 zat Fedor te piepen onderaan de trap om naar buiten te willen. Daar werd ik direct richting het gras getrokken en wat bleek, hij had diaree. Vanaf dat moment wilde hij niet alleen beneden zijn, lag zowiezo wat te piepen, maar als ik naar boven wilde dan was het helemaal erg. Om kwart over 6 Remy het over laten nemen aangezien ik nachtdiensten heb de komende 3 dagen en anders echt instort, maar in dat ruim half uurtje heeft hij 3x echt waterdun gehad. Om kwart voor 9 nog 1x en verder niets meer gezien tot nu toe. We moesten toch naar de da, dus haar gelijk even laten kijken. Hij had geen koorts en ook de buik mocht gewoon betast en bevoeld worden zonder 1 kik. Ws dus echt iets verkeerds gegeten, maarja dat verbaast me niets zoals hij stofzuigd. Helaas gingen zijn vaccinaties nu niet door, dus moeten we van de week weer terug. Wel had de da diaree remmers en lichtverteerbaar voedsel voorgeschreven. De diaree remmers wilden wij heel even afwachten tot vanavond, want de diaree is niet voor niets en de viezigheid moet er toch uit (alleen moet je natuurlijk met een pup wel alert zijn op uitdroging etc). Verder Ria maar gebeld en het lichtverteerbare voer gaan we als beloningssnoepjes geven, maar verder doen we carnibest alleen 3 dagen zonder brokken. Hij voelt zich verder goed, slaapt ietsje meer, maar dat doe ik ook als ik niet helemaal 100% ben.

Verder gaan we niet met de voeding omhoog. We schrokken ons rot toen Fedor vanmorgen op de weegschaal stond. Hem er eerst nog een keer vanaf gehaald, om te kijken of het wel klopte, maar het stond er echt 16,6 kg. Geen wonder dat ik steeds meer moeite met optillen krijg. Hij is dan in 1 week tijd 3 kg aangekomen. Bizar. Nu dus even dezelfde hoeveelheid voer aanhouden als de afgelopen week en hij krijgt nu de eerste 3 dagen geen brokjes. Ben benieuwd volgende week!!

1 opmerking:

 1. Hoi Chantal,
  Dat is waardeloos he, wanneer je hondje zich zo ziek voelt. En dat stofzuigeren is ook niet echt goed. Fellow heeft hier ook de neiging toe, van alles in zijn bekje willen nemen wanneer we aan het wandelen (lees: buiten stuiteren) zijn. Vanaf het begin hebben we dit niet goed gevonden en wanneer hij iets wilde pakken "BAH" gezet en wanner hij het al vast had dit meteen geruild voor een mini brokje. Nu doet hij het al veel minder. Hij is vooral geinteresseerd voor blikjes en plastic flesjes...... he, waar zou hij dit nu vandaan hebben (goedemorgen Ria...).
  Zou Fedor zo ziek geworden kunnen zijn van het likken van pekel van onder zijn pootjes? Ik heb gehoord dat dat niet echt goed is en hierom maak ik ook altijd zijn pootjes schoon als we gewandeld hebben.
  Fellow is ook op rantsoen, de hoeveelheid vlees is deze week niet verhoogd en zijn brokjes krijgt hij of in de activity bal (dit is echt een superleuke bal, hij kan er leuk mee spelen, is energie kwijt en krijgt ook nog een beloning) of tijdens het 'trainen' van zit/af/blijf/kom voor en het clickerwoord. Het is zo'n leuke pup Chantal, lief en speels, onduigend en vasthoudend, aanhankelijk en toch ook zelfstandig. Gewoon een heerlijk relaxed knuffeltje.
  Groetjes, Margreeth

  BeantwoordenVerwijderen