zondag 6 december 2009

week verder

We zijn alweer bijna een week verder sinds we onze terrorist in huis hebben. Het was absoluut een vermoeiende week. Ten eerste al de gebroken nachten, maar ook het voortdurend alert zijn en Fedor in de gaten houden. Toch is het wel erg leuk (op de 2langdurige bijtsessies na).
Gisterochtend kregen we bezoek van een collega van ons die haar hond (Bopi) had meegenomen. Fedor vond het helemaal geweldig!! Lekker achter Bopi aangaan, in zijn oren bijten en samen spelen met de Kong Wuba. Daarna was het ook wel weer tijd voor een dutje, want het was erg vermoeiend. "s Middags lekker rustig aan gedaan, zodat Fedor een beetje bij kon komen van vrijdag en gistermorgen. Gisteravond kwam een vriendin eten en ook dat vond Fedor natuurlijk weer erg gezellig. Even aan haar laten voelen hoe scherp de tanden zijn en of hij daar wel in mag bijten :-).

We zijn nu begonnen om het getrek aan onze broek of sloffen te negeren. Meestal als we hem dan corrigeerde ging hij helemaal door het dolle, met de bijtsessies tot gevolg. Het negeren werkt goed. Het duurt nu nog maximaal een minuut en dan piept hij even en geeft het op. Tevens hebben we nu de plantenspuit standaard klaar staan. Als hij in de meubels bijt of aan het kleed loopt te trekken wordt hij natgespoten. Ook dit werkt vrij goed, al hebben we wel af en toe een behoorlijk natte hond rondlopen. Hij gaat dan het een na het ander proberen en dan is het steeds maar weer die plantenspuit.

Vandaag begonnen met de lig oefening. Het zitten ging zo vreselijk goed, dat hij nu moet leren om te liggen. Ik moet zeggen dat hij het voor de eerste keer best goed deed. De derde keer begreep hij al dat hij moest gaan liggen. Dit begreep hij wel met een snoepje als beloning en een vinger op de schouder, maar zo voor de eerste keer was ik niet ontevreden. Hij wacht de laatste 2 dagen nu soms ook al bij de stoeprand en gaat dan keurig zitten. Toch zal ik wel blij zijn als de puppycursus begint. Om wat meer handvaten te krijgen. Het is tenslotte toch onze eerste hond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten