zondag 23 januari 2011

Dagje dierenarts

De baasjes hebben afgelopen vrijdag flink in de rats gezeten en ik heb een halve dag samen met ze bij de dierenarts gezeten.

Afgelopen dinsdagavond zag vrouwtje wat touw bij mijn poepje zitten. Het bleef een beetje aan mijn hangen en met veel moeite kreeg ik het eraf. Lekker belangrijk dacht ik nog. 's Nachts ben ik erg pieperig geweest. Ik moest veel smakken en had 1x diaree. Vrouwtje had al besloten dat als ik raar bleef doen ze naar de da zou gaan woensdag. Woensdagmorgen echter was ik lekker vrolijk, wilde spelen, rennen, vliegen, eten etc. Kortom ik was gewoon lekker mezelf. Ook donderdag niets aan de hand met mij. Alleen ik poepte niet. Dat zat het vrouwtje niet helemaal lekker, maar aan mij was niets te merken. Donderdagavond laat had ik weer een beetje diaree. Daarna heb ik het vrouwtje de hele nacht bezig gehouden. Piepen, smakken, naar buiten en niets doen, weer piepen en smakken.
Vrijdagochtend moest zij even naar werk voor een gesprek (baasje was al werken) en toen ze thuiskwam dacht ze dat ik flink diaree had gehad, zo stonk het in de gang. Ik had alleen maar alles eruit gegooid (deels onverteerd en vreselijk vies ruikend) en liep lekker smakkend rond. Vrouwtje de da gebeld omdat ze het toch niet vertrouwde. Daar mocht ik 's middags heen. Die heeft mijn buik onderzocht. Werd wel beetje misselijk in de buurt van mijn maag en het was wat gevoelig bij mijn onderbuik, maar de da voelde niets. Maar ook de da vertrouwde het niet en dacht toch aan een mogelijke afsluiting, dus ik moest op de foto. Werd ik op mijn zij gelegd en klikte er onder me ineens heel hard wat. Ik natuurlijk niet blijven liggen op mijn zij, dat snap je. Maar helaas toen moest ik nog een keer op mijn zij, want de foto was mislukt. Ik heb het 3x volgehouden om weg te springen, maar uiteindelijk is de foto gelukt. Daarop was wat gasvorming te zien bij begin van de dunnen darm en de drm leek wat uitgezet. Het was een twijfel geval zei de da, dus de radioloog moest er naar kijken. Ik mocht met het vrouwtje mee naar huis en de da zou bellen als ze meer wist, zodat ik evt terug gebracht kon worden voor verder onderzoek of een operatie. Ze hebben het vrouwtje 3 uur in spanning laten zitten en ik lag maar te smakken thuis en wilde alleen maar slapen.
Om kwart voor 6 werd vrouwtje gebeld dat ze mij weer terug wilden zien voor een echo. Het bleef twijfelen en mogelijk waren mijn darmen wat aan het kluwen. Ze wilden dus meer onderzoek. Ik met baasje voor echo gegaan. De eerste da zag niets afwijkends op de echo, maar mijn verhaal bleef verdacht. Toen na half uur de specialist in echo's mee laten kijken. Ook die zag niets. Er was een goed doorstroming van de darmen zichtbaar, de darmlissen waren niet verdikt en er was niets te zien in mijn darmen. Ik mocht dus naar huis, met advies aan de baasjes om mij wel goed in de gaten te houden en evt weer terug te komen als ik zou gaan braken of niet zou willen eten. Ik dus met het baasje mee naar huis (met een hele kale buik grrrrrr). Thuis wilde ik nog niet eten en ook mijn antibiotica niet innemen. Wat smaakt dat spul vies!! Ik ben gaan slapen en slapen en heb nog wel een beetje diaree neergelegd vrijdagavond laat.

Zaterdagmorgen was ik mijn vrolijke ik weer. Ik wilde wel wat eten (al weigerde ik in 1e instantie het eten waar de AB doorzat) en halverwege de ochtend heb ik een keurig poepje neergelegd. Baasjes helemaal blij. De rest van de dag was ik ook niet misselijk meer en voelde me duidelijk beter dan vrijdag. Ook 's avonds had ik weer een mooi poepje en eten ging er prima in (zelfs met de AB uiteindelijk).
Vandaag ben ik meegeweest naar het Oosterpark en heb daar weer lekker gerend en voordat de baasjes mij tegen konden houden besloot ik de meest vieze moddersloot daarin te duiken. Ik heb gegeten. 2 mooie poepjes neergelegd en ik voel me weer goed. Ben alleen ietsje sneller moe nog, maar dat mag volgens de baasjes geen naam hebben. Ik heb nu alleen last van mijn kale buik!! Die jeukt en de wind voelt koud, dus ik laat me regelmatig op mijn zij vallen om te kijken hoe mijn buik nou is. Even mijn warme tong erover tegen de jeuk en de kou!!

Vrouwtje zegt nu dat ik een jaar van haar leven heb gekost!!

2 opmerkingen:

 1. nou broertje,jij hebt weer het nodige meegemaakt zeg. Wat een gedoe allemaal bij de Da.Maar, goed dat ze er zijn en dat je tegenstribbeld is te begrijpen hoor.
  Gelukkig gaat het nu weer goed met je,hebben baasje en vrouwtje ook weer even rust.
  poot Bruno

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He vriend, dat zijn geen grappen! Je moet ook niets van de grond eten broer! Straks laten ze je niet meer loslopen....
  Ik begrijp dat je Chantal en Remy flink hebt laten schrikken (en poetsen). En dat je nu een kale buik hebt.... het is maar goed dat jouw baasjes zo alert zijn. Dus niet mopperen en jouw baasjes maar veel knuffels geven. Dit is de wijze raad van je broer Fellow (die nooooit iets eet van de grond en noooooit moet spugen en aaaaaaltijd braaf is...).

  BeantwoordenVerwijderen