dinsdag 9 februari 2010

WALGELIJK!!!!

De afgelopen week was Fedor 's ochtends niet helemaal in zijn normale doen. Het ochtend eten was not done. Normaal als we eten klaarmaken springt hij bij wijze van in onze nek, maar de afgelopen week 's ochtends niet. 9 van de 10 keer ging met heel veel moeite het eten op en soms at hij het niet eens helemaal op. De andere 2 maaltijden op de dag waren geen probleem. Raar, maar hij was verder gewoon de normale Fedor. Speels, aanhankelijk, vriendelijk en enthousiast.
Afgelopen zondag heeft hij in mijn wagen gebraakt, dus de ochtend maaltijd lag er weer zo'n beetje uit. Echt wat voor mij, want ik ga zelf net zo hard meedoen als ik niet uitkijk.
Gisterochtend voor het eten kwam er ook weer een klein beetje braaksel met een WORM (levend en wel) erin!! Smerig!! Fedor moest ontwormd worden en ik had het tabletje al in huis, dus deze gegeven. Daarna zagen we steeds op de vloerbedekking op de plekken waar Fedor had gezeten een worm liggen. Sommige levend, sommige dood. We moesten toch wegen bij de dierenarts (hij woog 27,8kg), dus gelijk nog even gevraagd of het normaal was dat een worm werd uitgebraakt en dat er steeds een worm op de grond lag. Dit kon heel goed, omdat de wormen in de dunne darm leven, kunnen ze soms met braken naar buiten komen en dat ze na de ontwormingstablet ook op de grond kwamen was ook niet vreemd. Gerustgesteld zijn we naar het losloopgebied gegaan. Daar besloot Fedor al vrij snel dat het tijd was voor de grote boodschap. Het enige dat eruit kwam zetten was 1 grote KLUWEN AAN WORMEN!!!! Voor zover we het in konden schatten waren het er een stuk of 50. 1 bewoog er nog, de rest was dood. Sommige waren zo rond de 15cm lang. Echt WALGELIJK. De rillingen liepen over mijn rug. En dan ook, dat arme beest. Wat moet ie daar een last van hebben gehad.
Op internet nog even gekeken en daar staat dat honden met wormen in hun flank kunnen bijten, slechte eetlust kunnen hebben, diarree en vaak wat ziek zijn. De slechte eetlust was alleen 's ochtends, ziek was hij niet, maar het flanken bijten deed hij wel. Ook had hij nu en dan een keer diarree. Aan de ontlasting hebben we nooit wat gezien en we rapen het meerdere keren per dag op. Nooit 1 worm gezien, maar alleen de eitjes schijnen eruit te komen. Ik vind het zo zielig voor hem. Je zal zo'n kluwen bewegende beesten in je buik hebben. Brrrr!!
We hebben gisteravond nog een aantal dode wormen in de ontlasting aangetroffen en ook vanmorgen nog 2. Daarna was de ontlasting schoon. Hopelijk hebben we nu het ergste gehad. Over 2 weken moet hij weer een kuur om de dan evt uitkomende wormen direct om zeep te helpen en daarna zou hij het weer netjes vlgs schema moeten krijgen. Het eten vanmorgen ging helaas nog steeds niet goed en hij heeft max 100gr gegeten. Het avond eten zojuist ging er in sneltrein vaart in.

2 opmerkingen:

 1. hoi broer.
  Dit is niet leuk,hoop dat je je nu wel weer wat beter voelt en dat die vieze beestjes je met rust laten.
  poot van broer Bruno

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Brrrrrrr.... dat is echt een naar verhaal! Je moet er maar niet bij nadenken hoe dat in zijn buikje eruit zal hebben gezien.......
  Beterschap jochie!
  Margreeth

  BeantwoordenVerwijderen