maandag 13 september 2010

Weer terug in Nederland :-(

Helaas helaas, we zijn weer terug in Nederland. Vanmorgen vroeg zijn we thuisgekomen na 3 weken genieten in de Drôme (tussen Valence, Montélimar en Die zaten we).
We hebben superweer gehad daar. De eerste week iets te warm, zeker voor mij, maar we zaten vlak naast de rivier la Drôme, dus het was elke dag heerlijk zwemmen (zelfs 's nachts om 4 uur lieten de baasjes mij zwemmen omdat ze helemaal gek werden van mijn gedraai en gehijg in de tent), de 2e week was het wat koeler, dus zijn we ook wat meer uitstapjes gaan maken en in de 3e week hebben we 2 keer 's nachts onweer gehad. De 2e nacht was echt eng. Heel hard en in die bergen klinkt het nog harder. Ik heb eerst anderhalf uur alleen maar rondjes gelopen door de tent en ben uiteindelijk hevig trillend tussen de baasjes ingekropen en heb daar zeker wel een uur liggen trillen. Toen werd het gelukkig wat minder.
Maar ik heb zoveel gezien. Bergen, meren, rivieren, steden en terrasjes. De baasjes hadden steeds voor mij een wandeling uitgekozen die niet te steil was en meestal liep er ook wel weer een riviertje bij waar ik dan lekker in kon rondspetteren. Autorijden is wat minder leuk in de bergen, maar ook daar ben ik aan gaan wennen. Alleen de heen en de terugreis vond ik helemaal niets. Baasjes waren speciaal voor mij 's nachts gaan rijden, omdat het dan niet zo warm is. Ik heb zowel de heen als de terugreis niet geslapen en voornamelijk rechtop gezeten en zitten hijgen. Baasjes begrepen er helemaal niets van.

Maar ik vond het wel gezellig hoor afgelopen 3 weken. 24 uur per dag de baasjes om me heen en ik kon ze 's ochtends gezellig wakker maken met mijn neus, tong en poot. Ze waren geloof ik alleen niet zo blij met het tijdstip van wakker worden hahaha. Thuis ben ik voor 10 uur 's ochtends niet vooruit te branden, maar nu kwam ik bijna elke dag tussen 7 en 8 de baasjes wakker maken. Zij vonden dat veel te vroeg, maar ik wilde dan toch echt spelen en lopen en plassen etc. Als ze er niet uitkwamen ging ik gewoon bovenop ze liggen. Denk dat ik dat wel een beetje ga missen.

De fransen vonden mij ook heel leuk. Baasjes konden nergens met mij rondlopen of zitten, zonder dat er mensen naar ons toe kwamen. Kinderen wilde mij aaien en knuffelen en de volwassenen wilden graag weten of ik een Leonberger was en zeiden allemaal dat ze me zo mooi vonden. Ze wilden niet geloven dat ik pas 11 maanden ben. Op de camping was er een klusjesman die vroeger zelf ook een Leonberger heeft gehad. Die kwam bijna elke dag even met mij spelen en knuffelen. Ik heb ook 2 tekeningen van kinderen gekregen.

Franse honden zijn niet leuk en die heb ik meestal grommend begroet. Terriers zijn ook niet leuk als het reuen zijn. Zeker niet als ze loskomen uit hun riem en mij aan gaan vallen. Gelukkig reageerde mijn baasje snel. Zijn baasjes stonden er namelijk maar een beetje bij, want die waren ook bang voor hem.
Ik heb ook een heel leuk vriendinnetje gehad. Faya. Zij was een oud-duitse herder en stond tegenover ons. Kon ik leuk mee spelen (al vond ze me wat groot en druk) en ze rook zo vreselijk lekker! Verder heb ik de laatste week nog een Airedale teefje als vriendinnetje gehad. Daar kon ik ook zo lekker mee ravotten.

Volgens de baasjes ben ik aan het veranderen. Ik ben wat stoerder aan het worden en laat me niet meer zo afbekken door andere honden en grom en blaf wat sneller terug. Ook heb ik mijn plekje op de camping goed beschermd. Als er iemand stil stond naast de plek of erop liep liet ik even flink van mij horen.

Kortom ik heb heerlijk genoten en de baasjes ondanks het nodige slaaptekort (door mij veroorzaakt) ook.

Foto's heeft het vrouwtje in een webalbum geplaatst en die staan op: http://picasaweb.google.nl/sologyzzmo/Zomervakantie201022081209# (wel even zelf invoeren want de link knop werkt niet helaas)

Poot van Fedor!

3 opmerkingen:

 1. Nou broer..

  jij heb het ook super gehad lees ik wel..
  wat worden wij toch verwend hè..
  pootje van je broer pauchan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga de volgende keer ook mee....Super zeg wat een mooie omgeving.

  Fellow

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aan de foto's te zien heb je een geweldige vakantie gehad. En was dat Franse geblaf wel te verstaan of is de hondentaal internationaal?

  BeantwoordenVerwijderen