maandag 29 maart 2010

Examen jonge hond

Vanavond heeft Fedor zijn examen in de jonge honden cursus gedaan en behaald. Hij scoorde 9x een uitmuntend en 3x een zeer goed tot uitmuntend en 3x een zeer goed. Het puntentotaal over 3 onderdelen was als volgt:

Verzorging: 10 uit 10
Gehoorzaamheid: 8,5 uit 10
Gedrag en relatie baas-hond: 9,5 uit 10

Hij heeft dus errug goed zijn best gedaan :-). Wij als baasjes scoorden met de theorie 9,5 uit 10 (15 open vragen). Dus ook wij hebben onze best gedaan!!

Verder is Fedor op het moment mn in losloopgebied errug opstandig. Luisteren kent hij ineens nauwelijks. Als hij moet komen rent hij weg, als hij moet zitten blijft hij staan etcetcetc. Hij heeft totaal geen zin om te luisteren. Aan de lijn doet hij het stukken beter, maar ook dan treed de eigenwijsheid regelmatig op de voorgrond. Hij loopt op het moment dus maar kleine stukjes los. Dit om te voorkomen dat hij straks echt een loopje met ons gaat nemen. We kunnen weglopen van hem en hij blijft lekker doorgaan met waar hij mee bezig was. Kijkt een keertje op en blijft dan nog gewoon staan. Je zou bijna gaan denken dat de pubertijd al begonnen is hahaha. Ik wil niet weten hoe hij dan is geloof ik. Thuis is ie ook een beetje aan het uitproberen. Kijken of hij toch op de bank mag en vooral kijken of hij sterker is dan ik. Ik win het iedergeval nog steeds :-). Daarnaast begint het wel een echte vrijkous te worden. Hij komt nu echt een knuffel halen en dat is wel weer errug schattig.

Verder is hij afgelopen week weer eens een normale hoeveelheid aangekomen. 1200gr en weegt nu 37,8 kg!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten