dinsdag 7 december 2010

EG examen in hevige sneeuw

Afgelopen zaterdag was het EG examen. Het sneeuwde echt gigantisch en er lag al zeker 10cm toen we naar de KC gingen. Vrouwtje vond het al belachelijk dat het doorging. Het was ten eerste best gevaarlijk om te rijden en ten tweede reageren veel honden toch anders met sneeuw. Ik zeker, want ik ben een Leo!!

We kwamen om half 2 aan en om kwart voor 2 moesten we in gaan lopen. Ik heerlijk rondspringen en dartelen in de sneeuw, want ik vond het natuurlijk helemaal geweldig buiten. Om ongeveer kwart over 2 waren het vrouwtje en ik aan de beurt. We moesten beginnen met volgen, maar wat denk je wat ik deed.........SPELEN!!!! Wat nou netjes meelopen. In sneeuw moet gesprongen worden en gek gedaan. Eigenlijk heb ik het examen best heel erg goed gedaan, alleen het volgen niet (daar had ik maar 8 van de 20 punten en ik moest er minimaal 10 hebben). Toch vonden ze dat het vrouwtje boos op mij had moeten worden en goed had moeten corrigeren. Ze moet me onder iedere omstandigheid onder controle hebben. Ik ben dus gezakt!! Maar ja 1 groot leeg grasveld met allemaal sneeuw en de sneeuwvlokken die steeds naar beneden komen vallen........dan wil je als Leo toch gewoon lekker Leo zijn??

In januari gaan we dus weer de EG cursus doen, want door dit gespeel van mij, mochten we ook niet door naar de VEG. Die mensen sporen niet hoor :-).

4 opmerkingen:

 1. Tja broer,wel jammer dat je gezakt bent.Hadden die mensen niet een keer met een knipoog kunnen kijken,zo vaak sneeuwt het niet.
  Volgende keer beter hoor?
  Knuffel Bruno

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mailtje van Ria:

  hoi vent
  ze moeten op je school nog veel leren hoor
  een leo word gewoon gek in de kop als er sneeuw ligt en waar hebben we hier over 14 mnd en dan al voledig onder controle staan ?? laat me niet lachen
  kom op je bent nog een grote pup
  ik ben heel blij met je baasjes hoor dat ze gewoon doen wat ze denken wat goed is hoor
  vent geniet van alles en je bazen ook
  je hebt zeker nog 2 jaar te gaan voor je wat volwassen bent helaas een leo doet er wat langer over en je baasjes hebben dat heel goed door
  dikke knuffel van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, gekke Fedor.
  Jammer dat je gezakt bent, maar ze hadden daar op die school beter moeten weten dan een examen met 10 cm sneeuw door laten gaan.
  En vrouwtje had boos op je moeten worden? Zijn ze nou helemaal gek geworden daar!

  P.s. Donna vindt dat je helemaal gelijk hebt, sneeuw is om in te spelen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou broer, voor mij ben je geslaagd hoor voor het diploma : ik ben een leonberger hond van veertien maanden!
  En Chantal, jij verdient een grote pluim door Fedor niet te willen afremmen in zijn pup-zijn!
  Welke zot haalt het in zijn hoofd om met dat weer een examen te willen afnemen!!
  Ben overigens zelf niet voor het doen van examens met honden...... van een instructeur mag je toch verwachten dat die voldoende inzicht heeft om te kunnen beoordelen of een
  hond en zijn baasje er klaar voor zijn om naar een volgend 'niveau' te kunnen? Maar ja, wie ben ik zei de zot...
  Groetjes en een grote knuffel van ons allemaal,
  Fellow

  BeantwoordenVerwijderen